piątek, 31 sierpnia 2012

Pieczarki na maśle

Na widok  pieczarek  smażonych  na maśle , wszyscy  moi  domownicy zacierają  ręce  z  radości. To świetny i  prosty  sposób  na pyszną  przekąskę  lub  śniadanie. Ja podaję  je  z  pieczywem.



  • składniki na 4 porcje

0,70 dag pieczarek

masło

sól i pieprz

natka pietruszki
  • przepis

Pieczarki  myjemy, osuszamy ,  smażymy na klarowanym  maśle do  momentu aż lekko zbrązowieją.
Doprawiamy  do smaku  solą i pieprzem , posypujemy natką  pietruszki.



7 komentarzy:

  1. nie zrozumiem nigdy osoby, która nie lubi takich pieczarek!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja również przecież smakują wyśmienicie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Są pyszne! I jakże cudownie, że z natką pietruszki a nie z kolendrą, której nie znoszę !!!

    OdpowiedzUsuń
  4. apetyczne! muszę koniecznie wypróbować
    Mam zaszczyt nominować Twój blog do Versatile Blogger Award
    Po szczegóły zapraszam do mnie

    OdpowiedzUsuń
  5. niebo w gębie, jeszcze śmietanka do tego ;) mmmmmmmmmmmm
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie;)

    OdpowiedzUsuń
  6. To jest kuchenna rewelacja....

    OdpowiedzUsuń