czwartek, 28 lutego 2013

Pieczarki w cieście


Błyskawiczna przystawka , najlepiej smakuje podana na gorąco ,świetnie nadaje się na różnego rodzaju startery imprezowe . Danie smaczne, proste i tanie.



  • składniki na 4 porcje

50 dag małych pieczarek

szklanka mąki

pół szklanki mleka

jajko

sól

pieprz

olej do smażenia około 0,5 litra

  • przepis

Pieczarki oczyszczamy nie odcinając nóżek.
W misce przygotowujemy ciasto, łączymy  mąkę z mlekiem  i jajkiem , doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto powinno być dosyć gęste. Rozgrzewamy olej, pieczarki zanurzamy w cieście i smażymy na złoto, należy uważać żeby się nie przypaliły. Podajemy na gorąco z dodatkiem ostrych sosów.



8 komentarzy:

  1. Super pomysł. Pieczareczki wyglądają bardzo apetycznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawe jak smakowałyby zatopione jeszcze w jakimś sosie:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. myślę że byłyby jeszcze smaczniejsze;)

      Usuń
  3. musza smakować genialnie, ja jem jedynie panierowane w bułce tartej :)

    OdpowiedzUsuń
  4. dla mnie super!!!! na pewno zrobie !

    OdpowiedzUsuń
  5. pieczarki bardzo lubię, takie w cieście muszą być genialne.:) wyglądają jak nuggetsy.

    OdpowiedzUsuń
  6. Muszę posmakować miammmmmmm.

    OdpowiedzUsuń